Axel Sleebus

Axel Sleebus

Slalom

Terug naar het begin

  • Axel Sleebus
  • 17 juli 2016
  • 3 min lezen

De afgelopen week was ik terug te vinden in de Belgische laagvlaktes, niet zozeer in mijn boot maar eerder op een fiets of te voet. Deze terugkeer gaf me de kans om even alles te bekijken vanop een afstand, weg van al het berggebeuren. Tenslotte is Heindonk en meer bepaald ‘den Hazewinkel’ de plaats waar alles begon, de eerste kennismaking met kajak en alles er rond.
Running Heindonk

Nu ben ik terug in ‘Bourg’ op een terras in de zon met de bergen op de achtergrond, aan het nadenken hoe ik alles in de juiste zinnen ga gieten om tot een artikel dat het publiceren waard is te komen.
Na mijn laatste ‘update’ heb ik nog een aantal wedstrijden gevaren; Goumois (SUI), Merano (ITA), Final N3 in Vinon (FRA), Finale N2 in Yenne (FRA). Zowel Goumois als Merano zijn beiden wedstrijden die nog gevaren worden op natuurlijke parcours wat steeds zeldzamer aan het worden is. Dit heeft zijn voordelen en nadelen natuurlijk maar het blijft wel een unieke ervaring om wedstrijden te varen midden in de natuur op een deel van de rivier.
De 61th International Canoe Slalom Merano is een zeer bekende wedstrijd die steeds plaatsvindt in mei in SüdTirol op de grens tussen Italië en Oostenrijk in het prachtige stadje Merano/Meran. Mijn kwalificaties verliepen niet zoals gehoopt maar ondanks de mindere prestatie ging ik toch door naar de halve finale waar ik als een van de eerste aan de slag moest. Ik zette een goede tijd neer die lang bovenaan in het classement bleef staan om uiteindelijk als 16de te eindigen wat net niet goed genoeg voor de finale was.

Op naar Vinon sur Verdon in de franse Provence voor de Finale van de N3. Na een zeer grote fout in de finale waar ik gerust meerdere seconden verlies sloeg ik er toch nog in om tweede te eindigen op minder dan een sec. achter de eerste. Top drie volstond om zich te kwalificeren voor de Finale van de N2 in Yenne enkele weken later.
Yenne is een klein parcours op een uurtje van ‘Bourg’ op de Rhône dat toch wel bij een van mijn favorieten behoort. Kort samengevat de ideale omstandigheden om een finale van de N2 te houden vanuit mijn standpunt dan.

Yenne

De eerste manche was dan ook zeer goed tot een fout in de laatste stroomop poort. Geen paniek er was nog die tweede manche om alles goed te maken. Ik startte zeer gretig en vaarde een topwedstrijd met zeer scherpe lijnen tot een tikker (2 strafsec.) in een van de laatste poorten waardoor de concentratie volledig wegviel met nog een tikker als gevolg.

Resultaat; een van de snelste vaartijden van de dag juist achter de winnaar, 4 strafseconden dus geen halve finale, dus geen frans kampioenschap, de teleurstelling was groot.

Sinds Yenne heb ik een korte stop ingelast waar ik momenteel meer geniet van de andere
mogelijkheden/sporten die de bergen hebben te bieden. Om High Water Doron de Bozel
er dan terug in te vliegen voor de laatste wedstrijden van het seizoen in september.

Wat kan in concluderen uit de afgelopen maanden? Zeer grote progressies sinds mijn eerste wedstrijd, ook op trainingen is dit te merken. Nog meer motivatie gekregen om me voor te bereiden naar volgend jaar toe en te laten zien wat ik echt waard ben zowel op internationaal vlak als in het franse classement.

Als belg heb ik altijd gezegd dat ik graag een jaar op wildwater zou willen trainen en dat er dan zeker grote progressies zouden uit voortkomen. We zijn nu zes maanden ver en er is inderdaad al heel water verbeterd, ik ben benieuwd naar de komende zes maanden!

Ciao!!!

 

 

 

Sponsors