Axel Sleebus

Axel Sleebus

Slalom

Is dat niet koud?

  • Axel Sleebus
  • 12 januari 2017
  • 1 min lezen

Vaak wordt me in de winter de vraag gesteld of ik blijf trainen op het water, waar ik altijd op antwoord dat het noodzakelijk is om goed aan de wedstrijden te kunnen beginnen. Hierop komt steeds dezelfde reactie terug… Is dat dan niet koud? Waarop ik dan zeg…euh ja maar dat went wel.

AimeWinter

Eerst en vooral, ja het is koud daar is geen twijfel aan. Daarom zijn er ook veel kajakkers die gaan overwinteren aan de andere kant van de wereld of die op een ‘warm water stage’ gaan. Voor diegene die iets minder geluk hebben is het belangrijk om natuurlijk de aangepaste kledij te dragen. Nee wij dragen geen wetsuit! Een ‘baselayer’ en een kw voldoen met eventueel een paar handschoenen.

Van de koude hebben we meestal niet zo veel last als we in onze boot zitten en aan het trainen zijn. In- en uitstappen daarentegen zijn moeilijke momenten. De bevroren tenen en vingertoppen die wennen naarmate we meer de winter in gaan, de eerste trainingen wanneer het koud begint te worden zijn de moeilijkste.

Wind is onze grootste vijand, er is niets erger als een training afwerken in de winter in de wind. Het is vaak aangenamer om met -5° C te trainen zonder wind dan met bij een temperatuur van +5° C met wind.

Buiten kleding zijn er nog een aantal dingen die wij doen om te winter door te komen:
– goede opwarming
– warme douches (onmisbaar na een training)
– meer alternatieve trainingen binnen

Hoe je het nu draait of keert het blijf de sport die we het liefste doen op zo wat elk moment van de dag dus de koude houdt ons zeker niet tegen!

 

 

 

 

 

 

Sponsors