Axel Sleebus

Axel Sleebus

Slalom

Even terugspoelen…

  • Axel Sleebus
  • 2 maart 2016
  • 1 min lezen

Het wedstrijdseizoen is volop aan de gang, de temperaturen beginnen te stijgen en de eerste trainingen in ‘korte mouwen’ zijn een feit (referentie bij de meeste kajakkers om te zeggen dat de lente er is). Alhoewel ik eerlijk moet toegeven dat de bergtoppen hier er nog wel aardig wit uitzien…

Maar laten we even een aantal weken terug gaan in de tijd. Om te beginnen starten we met het weekend van 19 en 20 maart, de selecties (voor het EK/ Wereldbekers) in Nancy (FRA). Het was een moeilijke wedstrijd voor mij waar ik nooit mijn niveau heb kunnen behalen. Het gebrek aan wedstrijden de afgelopen jaren kwam duidelijk naar boven.

N1-NancyMaar niet getreurd er was nog een tweede kans 2 en 3 april in Markkleeberg (GER) op de ICF World Ranking dus ben ik   met de volle ‘goesting’ naar ginder vertrokken.
Tijdens de eerste manche kwalificeer ik me rechtstreeks  voor de halve finales de dag er op, uiteindelijk eindig ik in die halve finale in de top 30. Juiste achter de bronze medaille van de OS in Londen, op een toch wel zeer technisch parcours.
Dit resultaat was echter niet genoeg om te voldoen aan de selecties om voor België naar het EK te mogen. Aansluitend op de wedstrijd ben ik op stage vertrokken richting Praag een van de beste parcours ter wereld om te trainen. Het niet behalen van de selecties was/is natuurlijk een teleurstelling, maar het geeft me ook extra motivatie om dit jaar hard te trainen en om de werkpunten die tijdens deze wedstrijden naar boven zijn gekomen te verbeteren.
ICF-IvreaNa mijn trainingsstage in Praag stond de ICF World Ranking in Ivrea (ITA) (16 en 17 april) op het programma. Ivrea staat gekend als een van de moeilijkste parcours ter wereld met een serieus verval dus het is altijd een plezier om er als toeschouwer aan de kant te staan. Ik vaar een degelijke wedstrijd (niet meer, niet minder) en eindig uiteindelijk als 15de in een sterk deelnemers veld met onder andere de regerend Olympische kampioen.
De volgende belangrijke wedstrijden die op het programma staan zijn; Goumois (SUI), ICF World Ranking in Merano (ITA), Krakow Mayor Cup (POL), …

 

 

Sponsors