Axel Sleebus

Axel Sleebus

Slalom

Droomstart

  • Axel Sleebus
  • 1 mei 2017
  • 2 min lezen

Afgelopen maand is het seizoen voor mij van start gegaan, na een lange winter voorbereiding voelt het altijd goed om terug te beginnen ‘koersen’ en te zien of al het harde werk tijdens de wintermaanden zijn vruchten afwerpt.17814595_742107139284762_2658288306033994283_o

De eerste wedstrijd was er direct een van formaat; de selecties voor het Belgische Team en dus de kwalificaties om naar het EK/WK en Wereld
bekers te mogen gaan. Deze vonden plaats in Nancy.
De eerste dag mag er gerust gezegd worden dat ik mezelf zeer veel druk oplegde en me zo snel mogelijk wou kwalificeren waardoor ik veel te voorzichtig vaarde en net niet de norm haalde. Geen paniek er is nog dag twee dacht ik, minder druk en meer risico’s en dat zal wel lukken. De volgende dag stond ik inderdaad veel meer ontspannen aan de start waardoor ik er in slaagde om meer risico’s te nemen.

Om even te verduidelijken wat wij als ‘slalommers’ risico nemen noemen; dit is eigenlijk om zo dicht mogelijk tegen de paaltjes te blijven en dus zo scherp mogelijke lijnen te varen om zo enkele seconden te winnen op het einde. Het probleem bij deze manier van varen is dat er dus vaak iets kan mislopen bv. tikkers en dat je zo veel tijd kunt verliezen.

17807558_742118049283671_7268456780742134606_oDe eerste manche was dan ook veel beter en ruim binnen de norm om me te kwalificeren, wat een hele opluchting was aangezien het grootste deel van je internationale seizoen afhangt van het al dan niet halen van die normen. Dit is dus een ideale manier om het nieuwe seizoen te starten, dit jaar zal ik terug meedoen aan wedstrijden op het hoogste niveau:

-EK in Tacen (SLO)

-Wereldbeker in Praag (CZE)

-Wereldbeker in Augsburg (GER)

-Wereldbeker in Ivrea (ITA)

-Wereldbeker in Seu d’Urgell (ESP)

-WK in Pau (FRA)

In april heb ik ook nog twee andere wedstrijden meegedaan om wedstrijdritme op te doen met het oog op het EK.

-ICF World Ranking in Markkleeberg nabij Leipzig (GER)

-ICF World Ranking in Ivrea nabij Turijn (ITA)

De baan in Ivrea is tevens ook de plaats van de wereldbeker in september en ligt op 2u rijden van Bourg-saint-maurice, wat wil zeggen dat ik daar de komende maanden veel tijd ga spenderen om deze wereldbeker optimaal voor te bereiden.

De afgelopen maand was er eentje waarbij tal van kilometers zijn afgelegd, verschillende landen doorkruist werden op zoek naar verschillende rivieren/parcours om steeds meer progressie te maken. Nu terug thuis kijk ik er naar uit om het nieuwe deel van het parcours te varen dat een jaar geleden vernield werd door een stevig vloed. Dat deel van het parcours wordt ook wel de ‘Kitzbuhl’ van de kajakparcours genoemd om jullie een idee te geven!

Tot binnenkort en in tussentijd kan je meer updates verwachten op de sociale media.

 

 

 

 

 

 

Sponsors